Vaření, pečení, kuchtění..











Ježkovi voči

Vánoční recept do soutěže. Mno, nevyhrála jsem, za to jsem si pošmákla :)
  • Ingredience: - 100g hořké čokolády - 50ml smetany ke šlehání - 25g cukru krupice - 25g medu - 175g bílé čokolády - lžíce rumu - 80g opravdického másla, žádná náhražka typu hery - cereálie Nesquik DUO
    1. Malé papírové košíčky nejprve vytřeme rozpuštěnou hořkou čokoládou (nejlépe štětečkem) a necháme ztuhnout (lze i v lednici). 2. Do hrnce s dvojím dnem či pomocí vodní lázně smícháme smetanu, cukr a med. Necháme rozpustit a svaříme. 3. Do směsi přidáme nalámanou bílou čokoládu a rum. Doporučuji rumem do cukroví raději šetřit a udělat si teplý grog. 4. Až bude čokoláda pěkně rozpuštěná, necháme hmotu za stálého míchání vychladnout 5. Před ztuhnutím hmotu vyšleháme ručním mixérem a postupně přidáváme změklé máslo. Malá rada: hmotu do ledničky v žádné fázi přípravy nedávejte. Mohla by se srazit. 6. Bílé kuličky cereálií Nesquik DUO (cca 20g) dáme do sáčku a paličkou je rozdrťíme. Poté nasypeme do směsi a zamícháme. 7. Připravené košíčky naplníme bílou hmotou. 8. Nakonec přidáme navrch košíčku jednu hnědou kuličku cereálií Nesquik DUO. 8. Gratuluji, právě jste připravili Ježkovi voči!




Cukroví na vánočním stole

Panna cotta s broskvovým přelivem.





2 komentáře:

  1. Lahoda pro oči:-))) A určitě i pro mlsný jazýček:-)))

    OdpovědětVymazat